Zomertijd

De competitie is afgelopen met een kampioenschap van de zondag 2. Dat werd twee dagen ( nee, niet achter elkaar, maar twee zondagen ) goed gevierd met o.a. een barbecue.


Het is echter niet gedaan met de activiteiten op de club. De smulkantine vrijdags gaat gewoon door of er moet wat bijzonders tussenkomen. Zondags de 16e om 15.00 uur ging het Nederlands Elftal voor de eerste wedstrijd op het EK 2024 aantreden tegen Polen. De kantine was redelijk gevuld met wat jongens en meiden die hopelijk later lid worden en de wedstrijd werd gelukkig met 2-1 gewonnen en iedereen ging tevreden naar huis .

Vrijdag de 21e moest Nederland tegen Frankrijk aantreden. Aangezien er ook smulkantine is, verwachtte ik toch een goed gevulde kantine. Dat kwam ook uit , de eters werden aangevuld met de voetballiefhebbers uit Kwadijk en spelers van de zaterdag en zondag-2 .
De wedstrijd had niet veel om het lijf, totdat Simons er 1-0 voor Nederland van maakte. De kantine ontplofte bijkans. Het leek of iedereen een miljoen had gewonnen, totdat de VAR ingreep en het doelpunt niet geldig verklaarde. Gelukkig hielden we een punt over aan de wedstrijd en waren praktisch al geplaatst voor de volgende ronde. De menigte verliet droevig de kantine. Natuurlijk moesten we nog in het toernooi groeien, zoals onze bondscoach dat zo mooi weet te zeggen. “ Kein geloel Fussball spielen “ zou oud Feyenoord trainer Ernst Happel gezegd hebben.


Veel tijd om er verder over te praten, hadden we niet. De volgende dag vond het Jaap Doets sixen toernooi alweer plaats en om negen uur stond ik de buitenbar al te installeren. De voorbereidingen hadden weer een paar weken in beslag genomen, maar we konden met twaalf sixtallen aan het toernooi beginnen. Twee poules met weer originele namen voor de teams.
• FC Tapdag
• Papi Chulo
• FC Paard
• Sjeik Samba Eliti Kandalahar
• FC Vomar
• WBP United
• LOS Papos
• FC Purmerend, dat zijn wij
• Familie Guys
• Balliemeteencalli
• Bruine Ster Belgrado
• FC Tarrel

Jammer genoeg was de familie Bijl niet aanwezig deze editie , dus dat scheelde weer een paar teams. Het weer was uitstekend, een lekker zonnetje scheen en de temperatuur was aangenaam. De eerste deelnemers kwamen vanaf tien uur aan en vroegen al naar bier, maar dat stelden we toch nog even uit.
Om 11.00 uur begon het toernooi. Om kwart over twaalf was de eerste pauze en deze werd gebruikt om een paar vrijwilligers in dat lekkere zonnetje te eren. Coby de Wit, Janny Eilers en Dineke te Bos werden uit de kantine geplukt, waar ze natuurlijk aan het werk waren. Onze voorzitter, Elmar, had een woordje klaar . De dames stonden en staan al jaar en dag voor de teams klaar achter de bar en in de keuken. Janny heeft ook nog in het jeugdbestuur gezeten , Dineke stond na de training van het derde op donderdagavond achter de bar. Coby ving mijn elftal, het “ Bierde “ later de Veteranen zondags in onze hoek op met een glimlach en een opbeurend woordje als we verloren hadden. Al met al een reden voor de club om ze te belonen als “Lid van Verdienste “.

De bijbehorende oorkonde en een bos bloemen was hun deel.
Daarna konden de wedstrijden weer beginnen en werd het een gezellige middag zonder moeilijkheden of vechtpartijtjes op de velden ( zoals andere jaren wel eens gebeurde ). Uitslagen deden er niet toe, al wilde iedereen het toernooi wel winnen, meedoen is belangrijker .


De voorbereidingen voor de barbecue waren ondertussen aan de gang en om een uur of vijf konden de eersten aanvallen op het eten. Hulde aan de voorbereiders , er moest voor zo’n 120 mensen heel wat eten bereid worden. Iedereen deed zich tegoed aan de burgers etc.
Het werd nog een gezellige nazit en gelukkig werd het voor de vrijwilligers niet al te laat. Bedankt voor alle goede zorgen, sommigen zijn er niet alleen op deze dag mee bezig geweest. Tot volgend jaar.
Maandag is er door een klein ploegje schoongemaakt en de balans opgemaakt.

Veel is er doorheen gegaan.

Dat werd weer een hele bestelling en gelukkig hebben we genoeg voorraad om dinsdag bij het duel Nederland-Oostenrijk voor de mensen, die willen kijken, ook als dinsdagse smulkantine te kunnen fungeren. Het zat gelukkig weer vol en iedereen had goede hoop dat we die Oostenrijkers zouden verslaan. We kwamen van een “ koude Tiroler kermis “ thuis. 2-3 verlies, wat was er nu gebeurt ? Overlopen door …..en we stonden op het veld en keken ernaar. Hoe lang moeten we nog groeien in het toernooi, Ronald ? Twee keer konden we juichen, maar we schoten ook twee keer in eigen doel. Gelukkig waren we al door naar de derde ronde, niet als eerste, niet als tweede, maar als derde in de poule. Roemenië is dan de tegenstander. Ik doe maar geen voorspelling, alles is mogelijk.
Gelukkig is de keuken weer open vanaf 16.30 en kan je weer in ieder geval genieten van het eten.
Afgelopen vrijdag in de smulkantine was onze kok , Eric , weer aanwezig met een heerlijk Indonesisch maal. Hij was een paar weken naar Indonesië geweest om zijn Roots te volgen en inspiratie op te doen voor de smulkantine.

Nou, ik kan je vertellen , dat ik twee dagen gesmuld heb.
Ik ga nu sluiten en houdt u op de hoogte van de zomerperikelen op de club.

De Harry.