vv Kwadijk Lock Down Challenge 3: Wat ziet de keeper

Helaas is het seizoen nu al afgelopen en mogen we geen wedstrijden meer voetballen en is het terrein afgesloten voor training. Uiteraard respecteren wij alle door de overheid en de KNVB gestelde regels.

Maar we hoeven in deze rare en vervelende tijden natuurlijk niet de hele dag alleen met schermpjes te spelen en binnen te zitten. Zolang we het nog mogen en kunnen gaan we gewoon lekker naar buiten! Natuurlijk houden we minimaal 1,5 meter afstand van andere mensen die niet uit je eigen gezin komen. Jelle en ik hebben een hele serie filmpjes gemaakt met oefeningen die je met je broer, zus, moeder of vader kan doen. We publiceren deze de komende weken hier op de Kwadijk site, hou de site dus scherp in de gaten!

We hebben deze keer Jelle als proefkonijn ingezet tijdens een “wetenschappelijk” onderzoek om er achter te komen waar een keeper naar kijkt en hoe hij zo snel kan reageren op een ingeschoten bal. Hierbij maken we gebruik van een helmcamera om te zien wat een keeper ziet als de bal op hem afkomt en hoe hij zelfs moeilijke ballen kan stoppen!