Verschrikkelijk mooie jeugddag

teras

Kwadijk heeft erg veel geluk met de jeugddagen. Volgens mij was het alweer de derde keer op rij, dat we mooi weer hadden.

De voorspellingen waren niet zo gunstig. Donderdag werd er code ” Geel ” afgegeven voor Noord-Holland. Maar dat weerhield Patricia, Damanja en mijzelf er niet van om het terras op vrijdagmiddag aan te kleden. Zoals je op de foto kan zien, scheen de zon al uitbundig en kregen we alvast een voorproefje voor de zaterdag. Ook werden de springkussens etc. gebracht door een niet zo handige chauffeur, want hij presteerde het om vast te komen zitten. Gelukkig kon Peter Waaksma hem los trekken en de chauffeur was zo blij, dat hij € 20 schonk voor de jeugddag.

2016-05-31-PHOTO-00000053

Alles was nu in gereedheid gebracht om er een mooie dag van te maken. Water en frisdrank stond koud, de barindeling was klaar en hopen maar dat de zon zaterdag schijnt.

Vrijdagavond toch maar de wekker gezet om niet uit bed te worden gebeld met de vraag , ” Waar blijf je nou ? “. Gauw om half acht naar buiten kijken en ja hoor, de zon was aanwezig. M’n goede humeur bij elkaar gepakt, de korte broek aan en op weg naar Kwadijk.  Langzamerhand kwamen de organisatoren binnen, koffie zetten en wachten op de deelnemers.

Iets na tienen werd de jeugddag geopend door Tom en kon iedereen via een schema alle onderdelen afwerken. Alleen het touwtrekken ging wat later van start, omdat het touw er geen zin in had en opgehaald moest worden. Eén van de onderdelen was het zgn. Bumperballz.

IMG_2442IMG_2446

Nou, met dit weer was dat een hele opgave. Lekker heet in zo’n plastic bal en zoals te zien is op de tweede foto, heel vermoeiend. Maar de dapperen onder ons waagden zich eraan.

Een ander onderdeel was het boogschieten. Je moest elkaar zien te raken , maar gelukkig niet met echte pijlen. De deelnemers kregen een masker op zodat je ogen beschermd waren.

IMG_2445IMG_2444

Ook hier ging het er fanatiek aan toe. Gelukkig is er volgens mij niemand gewond geraakt. Op de achtergrond van de tweede foto zie je nog een onderdeel , het hardschieten. Je moest de bal door de opening schieten en vervolgens kreeg je te zien met welke snelheid dit gebeurde. Als de opening drie keer zo groot was geweest hadden we misschien grotere snelheden gehad, want   veel ballen schoten de opening voorbij. Branco Bakkum schoot de bal met 110 km het hardst.

Het touw was ondertussen ook aangekomen en kon dus gaan deelnemen aan de trekwedstrijd.

IMG_2450IMG_2452

Er werd fanatiek getrokken, al hadden een paar stoere mannen hulp nodig van het hek, waar ze stiekem het touw aan vastgemaakt hadden. Klasse hoor, heren !

Ondertussen was de ochtend voorbij en kregen velen toch wel trek van al dat gedoe. Gelukkig was er een strak bar-en keukenschema opgesteld, zodat we constant door konden schenken en bakken. Allemaal nog bedankt, die hielpen achter de bar en in de keuken. De zon had er ook nog zin in, want die bleef zijn warme stralen maar naar ons toe sturen.

IMG_2456

De zeepbaan was erg in trek. De hele middag tot in de avond werd hij volop gebruikt.

Verder was er de Penaltybokaal voor alle jeugdcategoriën. Naar de winnaars per categorie ben ik op zoek, dus de winnaars zal ik hier later bekend maken.

Penaltybokaal voor de meiden. Mila
Penaltybokaal voor de meiden. Mila
Penaltybokaal. Connor van de E3 en Diesel van de F1
Penaltybokaal. Connor van de E3 en Diesel van de F1

 

Er was ballen in gaten schieten en kleine veldjes voetbal. Op ieder onderdeel werd er fanatiek gestreden en waren er weinig tot geen blessures.

Ondertussen werd de bbq en al het lekkers gebracht. De zon begon tegen drie uur zijn tol te eisen en de volwassenen konden niet wachten tot hun soort frisdrank geserveerd kon worden.  De bbq begon warm te worden en John en Oscar namen het op zich om het vlees te garen. Er was genoeg, dus iedereen kon zich vol eten en drinken.

Het werd erg gezellig op het terras en de zon bleef maar bij ons. Ik heb geen wanklank gehoord en ik denk, dat iedereen genoten heeft. Klik op de volgende link voor een reactie.

IMG_2454

Namens alle deelnemers wil ik iedereen bedanken, die er een mooie dag van gemaakt hebben. Jullie mogen er tros op zijn.

P.S.als iemand nog foto’s geplaatst wil hebben, stuur maar naar htiepel@chello.nl

Tot volgend seizoen, Harry Tiepel.