Trainingsgroep Eric

Afgelopen woensdag heeft de trainingsgroep van Eric Binkhuysen niet getraind. Niet vanwege de vele regen, maar omdat er wat anders gepland stond voor de groep. Eric rijdt twee ochtenden per week voor banketbakkerij Mastenbroek en had het plan opgevat om een cursus bonbons maken te organiseren.

Er bleek genoeg belangstelling te zijn en uiteindelijk was er een groep van ongeveer 20 personen. Niet alleen van de trainingsgroep, maar ook anderen die belangstelling hadden. We werden welkom geheten door Gerard Mastenbroek met koffie/thee en natuurlijk….een gebakje. Ikzelf nam zoals altijd van Mastenbroek , de Tompouce.  Na een rondleiding door het bedrijf kreeg een ieder , een bak met ingrediënten om 1 soort bonbon te maken. Er waren nog drie personeelsleden aanwezig en die kon je om raad vragen, als het nodig was. Ikzelf kreeg een bakje om bonbons ” Irish coffee ” te maken . Dat viel niet mee om met een klopper een smeuïg beslag te maken. Maar door de schaal even op het gas te zetten, lukte het uiteindelijk wel. Daarna werd het beslag in een spuitzak gedaan en werden de vormen van de bonbon op de  onderkant van de , zeg maar bodem van de bonbon , gespoten. Dan was het tijd om de platen met vormen even in de koelkast te zetten en kregen we een beker soep en wat broodjes. Daarna was het tijd om de bonbons af te maken door ze in de melk/puur of witte saus te dopen. Nadat de bonbons gehard waren kregen we allemaal een gebaksdoos en konden we kloksgewijs langs de schalen lopen en ten eerste twee bonbons van iedere schaal pakken en als er nog over was net zolang rond te gaan tot alle bonbons op waren. We hadden zo allemaal een flink gevulde doos en was de cursus voorbij. Ik denk dat ik, als de doos leeg is, voorlopig van de bonbons genezen ben. Natuurlijk kunnen we het bijgekomen gewicht er weer af trainen op de woensdagavonden.

Ik denk dat ik namens iedereen , die meegedaan heeft , Eric wil bedanken voor het organiseren. Eerst wilde ik niet meegaan, maar ben blij dat ik toch geweest ben. Het was een leerzame avond.

Harry.