Sixentoernooi

Het 1e Sixentoernooi is achter de rug. Gelukkig was het een mooie dag, ’s Ochtends niet te warm en dat was wel lekker tijdens het voetballen. Nadat de wedstrijden bijna gespeeld waren, brak het zonnetje door en werd het aangenaam warm.

Allereerst wil ik alle vrijwilligers, organisatoren,mensen achter de bar en in de keuken en scheidsrechters bedanken. Toch wil ik Patricia, Jeanet en Elmar er uit lichten als organisatoren. Het vergt toch wel heel wat tijd, energie en hoofdbrekens alles te regelen. Elmar regelde de sponsor MCB Direct. Voor ieder, die zich afvroeg wat voor bedrijf het is. Het is een groothandel in metalen, kunststof halffabrikaten en technische produkten. DJ Roland, die na de finale het muzikale gedeelte voor zijn rekening nam werd gesponsord door Kwadijkbouw te Kwadijk.

Een verslag van mijn belevenissen op deze dag kunt u hierna lezen. Harry

P.S.als iemand foto’s heeft kunt u ze naar me toe mailen, zodat ik een impressie van het toernooi kan maken. htiepel@chello.nl

Ik was er in geslaagd om een team van 9 man samen te stellen. De meeste spelers hebben samen gespeeld bij de veteranen , maar vorig jaar zijn we definitief gestopt en daarom de naam ex-veteranen. Helaas kreeg ik in de loop van de week bericht, dat er iemand niet kon en een tweede geblesseerd afhaakte. Zeven man over dus, waarvan één niet bij het begin zou kunnen zijn. Nou de eerste wedstrijd dan maar zonder wissels. Een paar van mijn maten waren erg vroeg aanwezig en het was nog zo stil, dat de koffie nog persoonlijk werd ingeschonken op het terras.

Nadat ik werd geappt waar ik bleef , trok ik de voordeur achter me dicht om er een mooie dag van te maken. Geleidelijk aan kwamen de teams binnenkomen en werd het al een vrolijke boel. Ons team stond gepland voor zijn eerste wedstrijd om 12.30 tegen Kwadijk 3 . Op het programma stond , dat we zelf moesten fluiten. Gelukkig was onze geblesseerde Eric bereid deze taak op zich te nemen. De tegenstander was gekomen met een verjongd team en klokslag 12.30 werd er afgetrapt. Eens kijken of we nog een beetje tegen een bal konden trappen. Onze hoop op een goede afloop werd al gauw de grond ingetrapt, 1-0 achter binnen een paar minuten en algauw 2-0. Wel wil ik even vermelden dat Peter zijn neefje, wiens naam ik maar niet zal zeggen, om hem verder leedvermaak te besparen, tussen de benen speelde. Het werd geloof ik tenslotte 4-0, dus het begin was niet veelbelovend, maar we waren ongedeerd uit de strijd gekomen na een sportieve wedstrijd. Op naar de volgende. Terwijl we zaten te wachten, was er opeens opwinding op een van de velden. Een massale vechtpartij en dat was toch niet de bedoeling van deze dag. Hoe is dat mogelijk ? Daarvoor was deze voetbaldag niet opgezet, vechten doe je maar in een boksschool of zo. Ik weet niet welke ploeg het was, maar zij waren verstandig en trokken zichzelf terug uit het toernooi.

De tweede wedstrijd was tegen Junior Maffia. Ik weet niet wat hun plan was deze dag, maar vanaf het begin werden we overlopen en werden we amper tijd gegund. Ze haalden zelf steeds de bal uit ons doel om maar weer zo gauw mogelijk weer op ons doel te gaan rammen. Het werd een wedstrijd wie het hardst kon schieten. Natuurlijk probeerden wij een beetje het tempo uit de wedstrijd te halen, ook omdat we nog geen wissel hadden, maar werden zelfs door de scheidsrechter gemaand om haast te maken. Het werd een dikke nederlaag, 7-0 of 8-0. Na afloop is het gebruikelijk om handen te schudden, maar mijn hand werd geweigerd. De tegenstander vond het niet leuk, dat we het spel vertraagden, maar om dan geen hand te schudden, dan begrijp je de opzet van zo’n toernooi niet. Maar ja, als ze daar happy mee waren.

De volgende tegenstander was de Pietertjes, samengesteld uit het 4e team, dat dit seizoen kampioen geworden was. Dat beloofde weer een zware dobber te worden. Gelukkig was het tempo een stuk lager en de sfeer relaxter. Nog steeds geen wissel en er werd contact opgenomen om te vragen of hij nog kwam. Helaas was het op zijn werk te druk, om zich bij ons te voegen. Dan maar proberen om het toernooi zonder wissel zo goed mogelijk door te komen. Helaas werd het weer een nederlaag.

Drunk and Fly was de volgende opponent. Ook dit was een relaxte tweestrijd, maar binnen een minuut leidde een verkeerde pass door het midden tot een prooi voor de tegenstander. Weer 1-0 achter , maar de mooiste goal van dit toernooi werd volgens mij door onze Roy gemaakt, die vanaf de aftrap, ongeveer vanaf de middellijn hun keeper verschalkte met een schitterende lob. De eer van de dag was gered met deze fabelachtige goal. Maar toch weer met een nederlaag verder en wel gelijk tegen Veld 2, nee veld 1 op het naastgelegen veld.

Dit was ook een team samengesteld uit het 4e. Dit was een wedstrijd om mijn doelpunt , na een vergeefse poging op de buitenkant van de paal, te vieren. Jammer genoeg viel voor onze keeper Adrie het doek, plots wilde zijn kuit niet meer meewerken. Het toernooi was voor ons ten einde en zoals jullie kunnen raden na de uitslagen van ons, zat de finale er voor ons niet in.

De winnaar van de finale was Drunk and fly.

Het bier en andere dranken waren gaan vloeien en onder de muziekklanken van DJ Roland werd er echt genoten van het zonnetje. Het weer was ons gunstig gestemd en het werd gezellig rond de kantine. Het eten was ook voortreffelijk en er werd flink gegeten. Hulde voor de koks. Op wat incidenten na b.v. een vraag aan een scheidsrechter, wie hij dacht dat hij was en een vechtpartij was het een geslaagd toernooi .Hopelijk vindt het volgens jaar een vervolg en nogmaals dank aan de organisatoren.

De eerste foto’s: