Pubquiz

2e pubquiz Kwadijk.

Afgelopen zaterdag 11 mei 2019 was het weer gelukt om een aantal teams bereid te vinden om aan de quiz mee te doen. 12 teams hadden zich opgegeven en wel :

 1. Snollebollekes ( teamleider Tidde )
 2. De Restjes ( teamleiders Damanja en Patricia )
 3. Magic ( teamleider Elmar )
 4. Kwadijk 4 ( teamleider Barry )
 5. Chardonnay ( teamleider Eric Binkhuysen )
 6. Hugo ( ook Eric Binkhuysen )
 7. Ex-veteranen ( teamleider Harry )
 8. “ carl-alt-de-ligt “ ( teamleider Alex ).
 9. Team Alpha ( teamleider Mike )
 10. Spa Goud ( teamleider Branco )
 11. De derde helft ( teamleider Robin )
 12. Naamloos ( Eric Bijl )

De leiding van de quiz was in handen van een professioneel team ( Feel ItEvents uit Midwoud ). De teams hadden er zin in, want de eersten stonden al een kwartier voor de verzameltijd te popelen en de laatste haaltjes aan de sigaretten in te nemen. Sommigen werden verrast , dat het een popquiz was en geen algemene quiz. Zij hadden de laatste twee weken echt al het nieuws verslonden en misschien wel nog wat naslagwerken. Sorry daarvoor, maar volgende keer zullen we dan daar rekening mee houden en een algemene quiz organiseren. Toch bleven ze om deel te nemen.

Daar gaan we dan met de eerste opgave, een intro raden, artiest en titel. De eerste teamnummerbordjes worden de hoogte ingestoken en de eerste foute antwoorden werden gegeven. Gelukkig was het goede antwoord er ook bij en werden de eerste punten uitgedeeld.

Het geluid was echter nog niet optimaal, zodat de opgave voor sommigen niet te horen waren. Maar het was natuurlijk ook wat rumoerig door het enthousiasme van de deelnemers. Bij de antwoorden mocht er meegezongen worden, maar de drank had zijn werk nog niet gedaan, dus bleef het in het begin rustig.

Er waren verschillende onderdelen. De al eerder genoemde intro’s raden. Vier liedjes, waarbij je moest raden, welke niet op nummer 1 had gestaan. De antwoorden verrasten velen, waaronder mijzelf. Al had een ander van mijn team het wel goed, maar ja , er was maar een leider per team.

Een versnelde versie van een nummer werd volgens mij niet geraden.

Na een uurtje is de eerste ronde voorbij en wordt de tussenbalans opgemaakt en kunnen de rokers weer even naar buiten. De stemming gaat horend omhoog en iedereen lijkt er plezier in te hebben. Ik dacht dat Alex’s team aan de kop stond in de tussenstand.

Na een half uurtje wordt iedereen weer naar binnen geroepen en beginnen we met deel twee.

Weer een paar intro’s , twee liedjes door elkaar en dan raden welke twee bands je hoort, een vraag over boys-bands ( die je natuurlijk niet moet stellen aan ex-veteranen ) en er wordt nu wel volop meegezongen met de antwoorden.

Maar na een uurtje is het alweer voorbij en worden de punten geteld en de winnaar en andere plaatsen bekend.

Er is natuurlijk ook de laatste plaats en die werd gewonnen door Team Alpha. Dan stijgt de spanning naarmate de plaatsen hoger worden. Bij sommige teams is de onderlinge afstand zeer miniem.

Dan komt de top drie. Eerst wordt de winnaar bekend en dat is het team van Barry, ondanks dat Coen de Koning het allemaal k..vragen vond.

Jammer genoeg eindigt mijn team op de tweede plek met 1 punt verschil. Helaas kan ik van de overige teams niet meer boven halen op welke plek ze terecht zijn gekomen.

De winnaars krijgen de fles champagne en verder zijn er nog tegoedbonnen van Manneke Pis ( de Patatzaak ,nog bedankt Mark van ’t Wout voor de sponsoring ).

Al met al een geslaagde avond en weer voor herhaling vatbaar.

Ik wil iedereen, die geholpen heeft met het organiseren en achter de bar staan heel heel hartelijk danken. En dankzij de deelnemers is het een lucratieve avond voor de club geworden en dat hebben we als club nodig.

Tot de volgende quiz dan maar of andere leuke avond. Harry.

p.s. als iemand nog foto’s heeft en ze op de site wil laten zetten, stuur ze dan naar htiepel@chello.nl.

Het winnende team. Barry, Richard, Coen, Marco en Annelies

Eric met zijn dames. De teams Chardonnay en Hugo
Onze spreekstalmeester, Elmar
Pauze voor de rokers
Tijdens de quiz
Het winnende team. Barry, Richard, Coen, Marco en Annelies
prijsuitreiking
kan niet op
Nou, nou. vrienden voor het leven.
Dat moet gevierd worden.
nog steeds
jammer heren, laatste plek
Goede stemming