Nieuwjaarstoespraak van voorzitter Eric Binkhuijsen

Iedereen van harte welkom namens het hoofdbestuur en het jeugdbestuur op onze nieuwjaarsreceptie.

Ik weet niet hoe jullie afgelopen jaar hebben ervaren, maar naar mijn gevoel is 2016 voorbij gevlogen. 2 jaar geleden ben ik als voorzitter van VV Kwadijk gestopt en afgelopen jaar werd mij gevraagd of ik bereid was om het stokje van Kees Rinia weer over te nemen.

Maw. sinds de laatste ALV van 10 oktober mag ik weer voorzitter zijn van VV Kwadijk en jullie vandaag ook toespreken namens het Hoofdbestuur en het Jeugdbestuur. Het huidige hoofdbestuur heeft zich uitgesproken de bestuurstaken op zich te nemen voor in principe 1 jaar, waarbij wij in het voorjaar van 2017 een evaluatiemoment zullen hebben.

Zoals ik al eerder zei, 2016 is voorbijgevlogen. Iedereen heeft in de persoonlijke sfeer zijn eigen ervaringen in 2016 van blije en trieste momenten. Ik wil toch nog even stil staan bij een triest moment en dat betreft het plotseling overlijden van Gerard Henneberque op 28 november jongstleden. Gerard en zijn vrouw Plonia hebben vele jaren in Kwadijk gewoond. Gerard heeft zich op bijzondere wijze ingezet voor VV Kwadijk. De huidige kantine is door hem ontworpen en hij heeft zich als grote leider bezig gehouden met de toenmalige bouw. Ook de latere uitbreiding komt op zijn conto, Daarnaast heeft hij als vrijwilliger vele werkzaamheden voor VV Kwadijk verricht en dit altijd belangeloos gedaan. Wij zijn hem en zijn vrouw Plonia, als vereniging, dan ook zeer dankbaar voor alle inzet die zij hebben gedaan voor de club.

Vrijwilligers, als club kun je niet bestaan zonder de hulp en de inzet van vrijwilligers. Langs deze weg wil ik dan ook alle vrijwilligers, leiders, trainers, ouders, bestuursleden die zich het afgelopen jaar weer hebben ingezet op welke wijze dan ook voor de club hiervoor hartelijk danken en de hoop uitspreken dat zij dit voor het komende jaar willen blijven doen. Zonder anderen te kort te willen doen wil ik toch één vrijwilliger in het bijzonder benoemen, onze Harry Tiepel. Harry is al jaren onze steun en toeverlaat. Als speler begonnen, als veteraan geëindigd en tussendoor de leden administratie op zich genomen, de drijvende kracht achter de kantine, inkoop, bardiensten, noem het op en Harry heeft het gedaan of doet het nog. Niet voor niets is Harry hoog geëindigd in de verkiezing van vrijwilliger van het jaar en is hij in de ranking zelfs boven Edam-Volendam geëindigd. Iedereen die zijn stem heeft uitgebracht op Harry nog dank daarvoor. Jammer genoeg kwam hij niet door de laatste selectie, maar voor ons is hij toch de topper en zijn wij als club heel blij met Harry. Spreek dan ook de hoop uit dat Harry dit nog vele jaren in goede gezondheid voor ons mag doen.

Ook kun je als club zeker niet voortbestaan zonder de financiële steun van sponsoren. Sponsoren groot en klein steunen VV Kwadijk op basis van een grote gunfactor. Ik wil hen dan ook allemaal hartelijk danken voor hun financiële bijdrage en spreek de hoop uit dat zij dit nog jaren willen doen. Wij kunnen niet zonder jullie!

De jeugdafdeling van Kwadijk draait goed onder het huidige jeugdbestuur. Ik wil graag onze jeugdscheidsrechters, Wesley v.d. Manden, Finn Timmermans, Kjell Dreczko, Ezra Janneman, Thomas Boom, Patrick Koster en Job Bedijn bedanken voor hun inzet om wedstrijden in goede banen te leiden. Ook onze jeugdtrainers, Mike Waaksma, Leon de Bruijn, Jamie Mook, Branco Bakkum en Robin v.d. Manden wil ik hierbij bedanken voor hun inzet. Top mannen!

Ik heb begrepen dat JO 13-1,(E1) in de voorjaarscompetitie kampioen geworden zijn. JO 17-1 en JO13-2 zijn deze winter kampioen geworden.

De A1 ( trainers Peter Chaudron, Tom Gosman en Robin Keijser) moest het huidige seizoen door het vertrek en stoppen van 2 spelers en 2 zware blessures starten met te weinig spelers. Aanvoerder Dylan Gosman moest tegen het einde van het vorig seizoen afhaken door een hardnekkige knieblessure. In de afgelopen periode heeft Dylan veel onderzoeken gehad, therapie en oefeningen waarna hij medio december eindelijk weer terug was te zien op het trainingsveld en zoals het er nu naar uit ziet naar alle waarschijnlijk na de winterstop zijn rentree gaat maken. De 2e zware blessure betreft Stan Keijser. Hij scheurde in maart tijdens een wedstrijd met het 1e elftal zijn voorste kruisband volledig af en daarnaast een scheur in zijn meniscus, gevolg eind mei een pittige operatie en een langdurige revalidatie waarbij hij als alles mee zit ( hij maakt goede progressie) volgend seizoen 2017/2018 weer kan aanhaken.

Eenmaal gestart met de competitie stopten er onverwachts 2 spelers. 1 door werk/studie en de ander door een blessure. Geluk bij een ongeluk stopte het 1e elftal waardoor 5 spelers ( ex A junioren) bij de A1 aanhaakte. Was een slimme gedachte van Tom Gosman en Robin Keijser om voor 3 van deze 5 spelers tegen het einde van vorig seizoen 2015/2016 via Damanja bij de KNVB dispensatie te vragen. De bedoeling was nl om dit seizoen incidenteel een beroep op deze jongens te doen gezien de eerder genoemde blessures reeds bekend waren echter door het wegvallen van het 1e elftal zijn zij nu structureel aan de A1 toegevoegd. Die jongens de garantie dat zij gewoon lekker kunnen blijven voetballen, de A1 in het geheel gered. Ondanks deze meevaller toch ook weer contactblessures tijdens wedstrijden en schorsingen waardoor wederom een tekort. Met medewerking van John Bakabessy zijn spelers uit de B1 bereid geweest om de A1 met invalbeurten te helpen waarop de winterstop als geroepen kwam. Grote klasse van deze jongens van de B1

Vanaf start competitie had de A1 de wind in de zeilen. Overwinningen met veel doelpunten voor en weinig doelpunten tegen. 44 voor en slechts 4 tegen na 7 wedstrijden waardoor de A1 aan kop in de poule stond. Zoals eerder gezegd door personele problemen waaronder de blessure van Branco Bakkum ( in ene had hij na een duel 6 tenen) en spits Mitchell Gosman ( goed voor 28 goals in 6 wedstrijden), schorsingen en minder goed voetbal tegen de huidige top 4 is de A1 bij de winterstop teruggezakt naar de 5e plaats. Na de winterstop wordt de competitie hervat uit bij Uno die nu op de 3e plaats staat. De spelers en trainers zijn erop gebrand om de koppositie terug te heroveren. Mede door de rentrees van Mitchell, Branco en Dylan en schorsingen die aflopen is er voldoende vertrouwen om na de winterstop sportieve successen te boeken op jacht naar de koppositie waarbij het plezier voorop blijft staan.

Ik had het net al even genoemd, het stoppen van ons 1e elftal. Ik was net een week voorzitter toen ik te horen kreeg dat er problemen waren met ons 1e elftal. Ik heb mij van info laten voorzien door de trainersstaf van het 1e, John Bakabessy, Robin Keijser en Tom Gosman. Zij gaven aan dat zij helaas de keuze hebben moeten maken om als trainer te stoppen met het 1e elftal uitkomende in de 5e klasse. Helaas waren er diverse redenen om deze vervelende beslissing te moeten nemen. Dat deze beslissing zeer pijnlijk was en eigenlijk nog steeds pijnlijk is behoeft verder geen betoog.

Lage opkomst met trainen, mentaliteit bij diverse spelers die niet bij een 1e elftal past. Van tot laat in de kroeg op zaterdagavond/zondagochtend tot het al snel opgeven bij een achterstand. In de rust haken spelers af omdat er al sprake was van een achterstand. Kortom men liet elkaar in de steek en in de tweede plaats werden de trainers en dus ook de club in de steek gelaten. Gemaakte afspraken tussen spelers en trainers waren voor sommige spelers erg moeilijk om die na te komen.  Als je als 1e elftal speler het beste wilt bereiken dien je met z’n allen hetzelfde te doen en met elkaar dezelfde instelling te hebben en dat is de wil van willen trainen om beter te worden en de wil van willen winnen. Mochten er leden of belangstellende zijn die behoefte hebben aan meer uitleg en of details dan kunnen die zich wenden tot Robin Keyser

Uiteraard is het de opzet en het doel dat een mooie club als VV Kwadijk weer vertegenwoordigd is met een 1e elftal. Om die reden wordt er achter de schermen gewerkt aan een plan met als doel dat VV Kwadijk vanaf het seizoen 2017/2018 weer vertegenwoordigd is met een stabiel 1e elftal met de juiste mentaliteit, instelling en wilskracht.

In de huidige A junioren ( U19) en B junioren ( U17) zijn diverse spelers die zowel mentaal als ook voetbal technisch voldoende in staat zijn om “straks” over c.a. 2 tot 3 jaar als 1e elftal speler VV Kwadijk te vertegenwoordigen. Daarnaast hebben een aantal spelers, die tot een aantal weken/maanden geleden nog vertegenwoordigd waren in het 1e elftal met de juiste mentaliteit en instelling, toegezegd dat zij beschikbaar zijn vanaf het seizoen 2017/2018.

Een combinatie, van de lichting spelers die er over minimaal 2 jaar aan komen, met spelers die toezeggingen hebben gedaan en dan zou het mooi zijn met wat routine/externe aanvullingen is het doel dat VV Kwadijk voor de toekomst weer een 1e elftal gaat krijgen. Een 1e elftal dat energievol met de nodige beleving voor een sportieve sfeer, prestaties en plezier gaat zorgen. Kortom voor dit seizoen een drama en beschamend voor onze club, maar de belofte dat alle positieve sportieve energie zijn gericht naar de toekomst.

Robin Keyser is nog bezig met KNVB TC 3 licentie dus kan het zo maar zijn dat er een trainer beschikbaar is. Jullie suggesties/netwerk in spelers zijn meer dan harte welkom. Heb je tips geef ze dan door.

Vwb de resultaten van onze senioren teams mbt het seizoen 2015-2016 kan ik meegeven dat in die competitie het 1e elftal toen laatste is geworden, het 2e elftal is 2e geworden, het 3e elftal 2e is geworden en het 4e elftal keurig kampioen geworden is!

Dan was er nog de problematiek rondom de kustgrasvelden die in het nieuws is geweest en voor een hoop onrust heeft gezorgd. Uiteindelijk is na onderzoek en de uitkomst daarvan vanuit de KNVB het sein op groen gezet vwb het veilig spelen op kunstgras. Ik begrijp ook dat er bij een aantal mensen nog steeds zorg is, maar wij moeten als bestuur en als club wel ergens vanuit gaan.

Ik ga nu toch echt afsluiten met een toost en voor iedereen op een mooi, sportief maar bovenal gezond 2017!