Nieuwjaarsreceptie

6 januari was er de nieuwjaarsreceptie, die goed bezocht werd.

De nieuwjaarsreceptie werd voorafgegaan door twee voetbalwedstrijden. Een wedstrijd tussen de jeugd O13 en O15 en een wedstrijd tussen senioren en vrijwilligers. Al werd dit laatste team nog aangevuld met O19. Er was genoeg belangstelling vanuit de jeugd, ieder team had wel minstens vijf reservespelers. Het weer zat lekker mee, al was het een beetje koud, maar de zon kwam zelfs even tevoorschijn. Het was ook gezellig druk langs de kant met vele ouders die hun kind aanmoedigden.
Ik weet de eindstand niet, want ik moest even aan het bakken voor de patat- en krokettenliefhebbers. Ik had me aangemeld om mee te doen met de vrijwilligers. Jammer genoeg waren John en ik de enige twee in dat team. In het andere team was Martin als vrijwilliger aanwezig. Hopelijk zijn het er volgend jaar meer en hebben sommigen geen last meer van lichamelijk klachten. Het bakken werd overgenomen, zodat ik me kon gaan omkleden.
Al gauw bleek, dat beide teams in ieder geval geen vijf reservespelers hadden. Ieder team kon net an 12 spelers bij elkaar brengen. In ons team durfde 1 meisje mee te doen tussen al die mannen, haar naam was Sheva, dacht ik. Als dat niet zo is, hoor ik de goede naam nog wel, dan kan ik dat even rechtzetten. De wedstrijd stond onder leiding van onze topscheidsrechter Eric. de coaches waren Tom, frank en Robin, die gezamenlijk beide teams aanmoedigden.
Als mijn goddelijke lichaam het maar volhoudt, het is alweer langer dan een jaar geleden, dat ik de bal op een voetbalveld heb doen rollen. Omdat het vrij koud was om in de dug-out te zitten besloten we alle twaalf spelers in te zetten en zelf te besluiten of je even wilde rusten. Het andere team had dit pas later in de gaten, maar ook zij gingen met twaalf man spelen. De scheids had er gelukkig geen moeite mee. Een goede warm-up en de wedstrijd kon een aanvang nemen. Kijken hoe lang ik het volhoudt. Ik voelde me al gauw de ” Sjaak Swart ” van Kwadijk. Ik stond alleen geen rechts- maar linksbuiten, een mij vreemde plek, maar goede voetballers moeten links of rechts kunnen spelen. ik kon het gelukkig bijbenen en werd vaak in het spel betrokken. twee maal kreeg in een mooie pass over dertig meter van John. gelukkig kon ik met mijn fluwelen techniek de bal op de borst opvangen en  ” dood ” voor mijn voeten leggen. ondertussen werd er ook nog gescoord. we kwamen 1-0 voor, maar de tegenstander lukte het om 1-1 te scoren. helaas voor hen kwamen we 3-1 voor. om ze toch nog een beetje hoop te geven, lieten we ze 3-2 maken. maar john maakte een eind aan hun ambities en bepaalde de eindstand op 4-2. tjee, heb ik toch de hele wedstrijd meegedaan zonder even in de dug-out te verblijven. al met al was het een zeer sportieve wedstrijd, Er zaten wel wat kleine onderlinge duelletjes bij. werd je nou wel of niet gepoort door John, Martin ? lekker douchen en aan de pils is nu het motto. ik vind het vreemd, dat niet iedereen onder de douche stapt. dat is toch raar. maar tegenwoordig schijnt dat gebruikelijk te zijn of niet iedereen zweet tijdens de wedstrijd. even de kleedkamer aanvegen en op naar de bar.
De kantine is goed gevuld en gelukkig hoef ik niet achter de bar te staan en mag ik vrij rondlopen. Goede wensen uitdelen en een lekker pilsje in de hand.
Dan neemt Elmar het woord om het jaar even door te nemen. De perikelen rond de zondagselectie zijn natuurlijk niet leuk voor de club en heeft velen bezig gehouden. Er werd besloten om het team uit de competitie te halen en helaas kon er voor dit seizoen geen elftal meer op de been gebracht worden. Wel is er nu een zaterdag selectie 1 en 2. Het is afwachten of er volgend jaar wel een zondagselectie komt. Het is wel de bedoeling, maar of het lukt ?
Het zondag vierde , nu tweede, werd kampioen en probeert het nu twee klassen hoger. Het niveau is wat hoger, dus of het dit jaar lukt om kampioen te worden, is lastig.
De jeugd O13-1 lukte het ook om kampioen te worden en wordt nu uitgebreid gefeliciteerd en de spelers krijgen een mooie medaille en beker uitgereikt. De jeugd is ook bezig geweest met loten verkopen voor de Grote Clubaktie. De top drie verkopers krijgen een prijs, maar natuurlijk bedanken we alle spelers , die loten hebben verkocht. Op 3 staat Kjell Bijl met 50 verkochte loten, op 2 Lesley Kuipers met 54 en als eerste is geïndigd Milan Koster met 79 verkocht loten. Nog van harte bedankt namens de voetbalclub Kwadijk.
Verder bedankt Elmar even apart Sjaak Regter, Richard Evers en Jan Zijp , als vrijwilligers die ieder week het complex schoonhouden, ballen zoeken die niet opgehaald zijn, als ze of in het park of sloten worden geschoten. Vrijdags zijn ze bezig met het lijnentrekken en wordt er nog even nagepraat in de kantine met een lekker drankje. Klasse, mannen .
Janny wordt bedankt voor het in de kantine staan op zondag. Hierbij wil ik dus ook Coby en Dieneke bedanken , die samen met Janny mijn team vormen voor de zondagteams.
Dan neemt Eric nog even het woord. Hij roept Jan Zijp en zijn vrouw Gerrie even naar voren. Jan wordt bedankt voor zijn verdiensten voor Kwadijk en vv Kwadijk biedt hem een mooie ge-etste foto aan met een dankwoord eronder. Voor diegenen , die niet weten wie Jan is. Hij loopt al minstens 45 jaar bij de club rond. Als voetballer, maar ook als bestuurslid, vrijwilliger bij dag en dauw en toeschouwer van het derde waar zijn zoon Jacob-Jan in speelt. Jan neemt ook nog even het woord en betreurt ook het gedoe rond de selectie. Gelukkig, zolang hij nog zin heeft, blijft hij klusjes en vrijwilligerswerk voor de club doen.
Dan komt er een einde aan het jaaroverzicht en kunnen we weer lekker ouwehoeren en ons te goed doen aan de drank en het eten. We worden verrast met erwtensoep, die heel lekker is en gemaakt door Tidde.
Hierbij wil ik iedereen bedanken, die deze middag tot een succes hebben gemaakt.
Harry T.