Nieuwjaarsreceptie

Nieuwjaarsreceptie.

Zaterdag of zondag is meestal de vraag , als het gaat om het houden van de Nieuwjaarsreceptie. Zaterdag was al een feestje gepland voor een oud lid, Job Bedijn, die 30 jaar zou worden. Waarom doen we het niet op vrijdag , werd er geopperd. Dan kunnen de mensen, die geregeld de smulkantine bezoeken ook aanwezig zijn en hopen we dat er genoeg belangstelling zal zijn en een goed gevulde kantine.

Dan kunnen we ook wat eten maken , zodat iedereen een goed gevulde bodem heeft en lekker een drankje kan nemen. Eric en Tidde gingen dus alweer donderdags aan de gang om “ Huisgemaakte erwtensoep met roggebrood en katenspek en Indische bruine bonenschotel met stokbrood “ te maken. Dat zal wel in de smaak vallen, want dat kun je wel aan deze twee heren overlaten.

Verder werd onze ex-voorzitter en oud lid André Tiepel uitgenodigd om afscheid te kunnen nemen van de club. Dat was er, ook mede door zijn verhuizing naar Emmen , nog niet van gekomen. Je gaat niet even voor een uurtje heen en weer, kan ik u wel vertellen. Dat zal ik maar niet doen en verder gaan over de receptie.

De vrijwilligers voor achter de bar en in de keuken waren aanwezig en om vijf uur kwamen de eerste bezoekers binnen en gestaag vulde de kantine zich met gezellige mensen.

 

 

Onze eregast was inmiddels ook gearriveerd en nam onze huidige voorzitter het woord met zijn nieuwjaarswoord.

Beste mensen,

Wat een opkomst. Welkom op de nieuwjaarsbijeenkomst van Sportvereniging Kwadijk. Met dit jaar een speciale editie : de Smulkantine Nieuwjaarsreceptie, waarbij we proosten op een gezond en liefdevol 2024.

Vol trots wil ik u meedelen, dat ik het spreekwoordelijk stokje in november van André Tiepel over heb mogen nemen in de rol van voorzitter. Toen ik aantrad in november had ik een gesprek met de gemeente Edam-Volendam. Zij gaven aan , dat ze onder de indruk waren van onze club : dat zo een respectievelijk klein clubje zulke mooie en creatieve alternatieven hebben bedacht om het voortbestaan voorlopig te borgen. Ik noem er een paar :

  • Zonnepanelen op het dak van de kantine om zo het stroomverbruik in deze dure jaren onder controle te houden.
  • Nieuwe koel-en vrieskasten om minder stroom te gebruiken.
  • Nieuwe buitentafels en stoelen om met het mooie weer te genieten van een hapje en een drankje.
  • Gooise vrouwen bingo.
  • Klaverjasavonden
  • Oliebollen verkoop.
  • Seniorengym
  • En natuurlijk het opzetten van de smulkantine, onder het koks oog van Eric, die elke keer weer een verassende maaltijd tegen een mooie prijs op tafel tovert.

Alles georganiseerd met het oog op inkomsten om het voortbestaan van Sportvereniging Kwadijk te behouden. We moeten ons echter wel realiseren, dat – ondanks de alternatieve activiteiten – Kwadijk een Sportvereniging is die in zwaarder weer verkeert.

We zijn een sportvereniging en we zullen met zijn allen gaan proberen de sport weer terug te krijgen. Hierover zijn op dit moment een aantal vrijwilligers en het bestuur druk in gesprek om te kijken hoe we het voetbal weer kunnen uitbreiden, maar ook hoe we nieuwe sporten kunnen aanbieden. Zo kunnen we in ieder geval in de loop van het jaar meedoen aan een dartcompetitie en zijn we met de gemeente in gesprek om te bekijken wat de mogelijkheden zijn om paddelbanen aan te leggen. Als dorpsclub zijn we ook in gesprek met de school om gebruik te gaan laten maken ven de accommodatie.

Als laatste wil ik namens de sportvereniging een aantal vrijwilligers bedanken. Ik weet dat dit altijd een risico is omdat je mogelijk een aantal mist. Weet dat wij elke vrijwilliger een warm hart toedragen en hopen dat we met zijn allen nog lang samen kunnen optrekken om de vereniging nog verder tot een succes te brengen.

In het bijzonder wil ik bedanken :

Harry Tiepel : de uren die jij in de club steekt waardoor alles goed verloopt en we vele activiteiten kunnen doen : onze dank.

Eric Binkhuysen : onze kok van de sportvereniging en de bedenker van vele alternatieve acties : onze dank.

Jaap en Lida Bouwes : voor alle tijd , die jullie steken in het uitzoeken van allerlei zaken om investeerders en de gemeente ervan te overtuigen van het belang van de sportvereniging in het dorp : onze dank.

In het bijzonder wil ik van de gelegenheid gebruik maken iemand in het speciaal te bedanken voor zijn inzet de afgelopen periode als voorzitter : André Tiepel. André heeft samen met het bestuur soms lastige beslissingen moeten nemen met altijd in het achterhoofd wat het beste is voor de club…André : dit heb je met veel energie gedaan en willen je daarom namens de gehele sportvereniging bedanken. Wij wensen jou in Drenthe een mooie tijd toe ! Voordat ik Harry vraag naar voren te komen om het cadeau aan André te overhandigen wil ik een ieder een gezond en liefdevol 2024 toewensen….PROOST !

Harry : take it away…..

Ja, daar sta je dan om het woord tot je eigen broertje te richten in een volle kantine. Onwennig met het gebruik van een microfoon ( ik schrijf liever iets ) , de helft hoorde het geloof ik niet, maar ja, het was bedoeld voor mijn broer . Ik bedank hem voor wat hij gedaan heeft voor de club.  Klaverjasavonden organiseren , keepers trainen , wedstrijden fluiten, voorzitter. Als dank mag ik hem een Oorkonde als Lid van Verdienste overhandigen .

Hij is verrast en dat schrijft hij in een dankwoord , dat hij heeft gemaakt.

“ Gisteravond afscheid genomen van de gezelligste voetbalclub van Waterland, SV Kwadijk. Begonnen eind 1975 als speler in de zondagselectie en later in het beroemde 4e (bijnaam “Het Bierde”). Ook op zaterdag gespeeld.

Heb vele wedstrijden gefloten, ben jeugdleider geweest en jeugdbestuur (2 periodes) gedaan. Na mijn actieve voetbal periode ook de keepers van de selectie getraind. In de laatste 4 jaar hoofdbestuur als voorzitter. En zo’n 30 jaar het klaverjassen georganiseerd. En, waar ik nog het meest trots op ben, zowel op zondag als op zaterdag kampioen geweest. Voor zover ik weet, als enige.

Gisteravond tijdens de nieuwjaarsreceptie werd ik door het bestuur benoemd als “lid van verdienste”. Ben zo ongelooflijk trots “.

Dan is het tijd om verder het nieuwe jaar te vieren en komt het eten op tafel. Eric en Tidde hebben veel tijd erin gestoken, van mij krijgen jullie drie sterren en zie ik meerdere mensen twee keer opscheppen en met complimenten strooien.

De kantine zit lekker vol en het werd nog een gezellige avond.

 

Harry.