Laatste ontwikkelingen corona-virus

Naar aanleiding van de nieuwste maatregelen vanwege het corona-virus zijn tot 1 juni alle vergaderingen en activiteiten op de club verboden. Het bestuur wil de ouders nog op het hart drukken om de jeugdspelers aan te raden niet met een groep toch het terrein te betreden. Dit is zo wie zo toch al aan de orde. Er hangen niet voor niets borden met ” Verboden toegang “

Mag ik zelf een ‘Verboden Toegang’-bord ophangen?

Ja, dat mag. Iedereen die een omheind terrein bezit of beheert mag een dergelijk bord ophangen. Je ziet ‘Verboden Toegang’-borden dan ook vaak op schoolpleinen en bedrijfsterreinen. Maar in principe zou je ook je afgebakende tuin kunnen voorzien van een dergelijk bord. Elk privéterrein valt namelijk onder artikelnummer 461 van het Wetboek van Strafrecht.

Wat houdt ‘Verboden Toegang artikel 461 Wetboek van Strafrecht’ eigenlijk in?

Letterlijk staat in het Wetboek van Strafrecht het volgende geschreven: “Hij die, zonder daartoe gerechtigd te zijn, zich op eens anders grond waarvan de toegang op een voor hem blijkbare wijze door de rechthebbende is verboden, bevindt of daar vee laat lopen, wordt gestraft met een geldboete van de eerste categorie.”

Wat voor rechten heb ik met een ‘Verboden Toegang’-bord?

Met een van onze borden geef je als eigenaar of gebruiker van het terrein aan dat het privéterrein is en dat het niet mag worden betreden zonder jouw toestemming. Kan iemand niet aantonen dat hij of zij is bevoegd het terrein te betreden, dan maakt diegene inbreuk op het eigendomsrecht van de grondbezitter. En dat is uiteraard strafbaar.

Kan ik de politie inschakelen als iemand mijn ‘Verboden Toegang-bord’ negeert?

Jazeker, je kunt de politie inschakelen als iemand jouw privéterrein betreedt. Omdat de tekst van onze ‘Verboden Toegang’-borden voor iedereen duidelijk is, zal de politie optreden bij het negeren van dit bord. Als de politie constateert dat die persoon wederrechtelijk en met opzet op jouw terrein is, zal de politie de onbevoegde beboeten met een geldboete van maximaal 225 euro.