Kwadijk mist kansen tegen Purmerland en verzuimt afstand te nemen van onderste plekken

KWADIJK – In een heus degradatieduel heeft Kwadijk zondagmiddag verzuimd goede zaken te doen. Op eigen veld kreeg de ploeg een aantal goede kansen, maar uiteindelijk eindigde het duel met Purmerland in 1-1.

Zowel Kwadijk als Purmerland kent een slecht seizoen, beide ploegen bevinden zich in de onderste regionen van de vierde klasse C. Zondagmiddag stond er voor de teams dan ook een belangrijke wedstrijd op het programma; de winnaar zou voorlopig verlost zijn van hekkensluiter Wherevogels.

Het duel begon goed voor de gasten. Er waren nog geen tien minuten gespeeld toen Richard de Balbiaan de bal wat gelukkig voor zijn voeten kreeg en doeltreffend uithaalde. Dat terwijl de Kwadijkers goed begonnen waren en enkele kansjes creëerden. Purmerland wist met de eerste de beste mogelijkheid echter wel raak. Dat was ook direct het beeld van de eerste helft: een aanvallend (kansen missend) Kwadijk en een op de counter loerend Purmerland. Bij Kwadijk misten onder anderen Jay Lo Fo Wong en Junior Schulz enkele opgelegde kansen, aan de andere kant werden Marc Buijs en opnieuw De Balbiaan gevaarlijk.

Gelijkmaker

In de tweede helft voerde de thuisploeg de druk op en dat leidde al na vijf minuten tot de gelijkmaker. Maurice IJff draaide de bal in vanaf links en die werd vervolgens binnengekopt door Junior Schulz. Purmerland kwam er in de tweede helft niet meer aan te pas en het was wachten op de 2-1 voor Kwadijk. Vooral Patrick Koster beleefde een goede dag, hij was zijn directe tegenstander keer op keer te slim af en bracht regelmatig ploeggenoten in stelling.

De bal wilde er echter maar niet in en even leek Purmerland er nog vandoor te gaan met de zege. Marc Buijs creëerde na een goede actie ruimte voor zichzelf en probeerde het met een geplaatst schot, maar dat belandde naast de geklopte Vader op de paal. Aan de andere kant kreeg Kwadijk via Jelle Narold, Patrick Koster en invaller Richard Schuckmann nog (grote) kansen op de overwinning, maar zij faalden allen. Purmerland zal achteraf het meest gelukkig zijn met de puntendeling en kan zich opmaken voor het treffen met Beemster over twee weken. Kwadijk speelt dan opnieuw een belangrijke wedstrijd; de ploeg gaat op bezoek bij Wherevogels.