Kwadijk 1 – Purmerland 1: (0-0) 2-1

Een belangrijke wedstrijd voor de ploeg van Dirk Ontijt, er moest gewonnen worden om de aansluiting naar boven te houden. Na de 2-1 overwinning van vorig weekend tegen Voorland deden onze mannen al goede zaken om de aansluiting te maken. Dit weekend moest er gewonnen worden van Purmerland om geen achterstand op te lopen. De wedstrijd was dan ook voor de zogeheten zes punten.

In de eerste helft begon Purmerland fel en kreeg het een goede kans die dankzij de paal niet verzilverd werd. Daarna kreeg Kwadijk het betere van het spel en had het de score kunnen openen door een paar goede kansen. De score bleef in de eerste helft echter in evenwicht. In de tweede helft ging Kwadijk met frisse moed het veld op en dicteerde zij het spel. De score werd al na 10 minuten spelen in de tweede helft geopend door een doelpunt van Daniel Meulenberg, die na het loslaten van de bal van de keeper, de bal tegen de touwen schoot. Een kwartier later was het op dezelfde manier raak, de bal werd richting het doel gewerkt en de keeper liet de bal los, opnieuw was Daniel attent en wist hij de kans te verzilveren. Purmerland is daarna een enkele keer in de buurt geweest van de goal van Kwadijk, maar wist pas in de laatste minuut een penalty te versieren. Deze werd goed benut en hierdoor had de ploeg kort de hoop op een gelijkspel. De ploeg van Dirk heeft de derde wedstrijd achtereen gewonnen en is hierdoor een plek gestegen op de ranglijst.

Over twee weken wacht het duel tegen DRC in Amsterdam, de wedstrijd zal om 14:00 uur beginnen. De thuiswedstrijd werd verloren met 2-0, ons eerste rekent weer op de steun van de supporters.