Kerstbingo

Bingo

Een heuse Kerstbingo in Kwadijk. Daar worden we blij van. Speciaal voor de senioren van de gymles en bezoekers van het maandelijkse koffie-uurtje. De bingo wordt geleid door Anne-Fleur uit Volendam, die elke donderdag de oudjes aan het gymen krijgt. Er kunnen altijd nog nieuwe leden meedoen, van 09.15-10.00 uur in de voetbalkantine. Met 1 bingoboekje doe je vijf rondes mee. De Dorpsraad van Kwadijk sponsort 50 % van het prijzengeld.

 

Ik heb ook twee boekjes gekocht. Jij ? hoor ik u denken.. Jawel , ik behoor met mijn leeftijd tot de doelgroep. Aangezien ik af en toe door de kantine banjer op donderdagochtend, ben ik door Anne-Fleur gestrikt om mee te doen.

De gym is afgelopen en de deelnemers aan de bingo druppelen binnen en nemen een lekkere kop koffie. Met een deelnemersveld van ongeveer20 personen gaat de bingo beginnen. De pennen om de nummers aan te kruisen worden uitgedeeld en het eerste nummer wordt bekend gemaakt uit de bingorol ( die aan de grootte te zien uit Madurodam komt ) . We beginnen om de bovenste en onderste rij ( horizontaal ) vol te krijgen. En de eerste opmerkingen over de nummers beginnen , zoals bij tien ( de klassieker “ wie niet weg is , is gezien ) . 2  Harry , wordt er over mijn schouder opgemerkt door Anne-Fleur. Ja, zit ik effe weg te dutten, gauw aankruisen. De nummers moeten af en toe vijf keer genoemd worden, maar verder is de stemming uitstekend.

De eerste Bingo’s vallen en Trees heeft op twee boekjes tegelijkertijd dezelfde rij vol . Bingo…., Trees heeft weer bingo. Daarna nog een keer , maar deze prijs laat ze aan zich voorbij gaan en dat is heel sportief. Als ik tegen mijn buurvrouw zeg , dat ik andere boekjes wil , heb ik Bingo. Daarna heb ik nog twee keer prijs, dus hou ik de boekjes maar.

Al met al is het een gezellige ochtend en wordt er heel wat afgelachen . Dan komt Arie binnen en heeft een tip voor Anne-Fleur hoe de nummers op te noemen. Niet alleen 15 zeggen maar 1 en 5 , 15…..maar dan kruist iemand misschien 3 getallen aan . 1, 5 en 15.

Dan is het helaas afgelopen, de prijzen zijn op.

Hier moeten we maar een vaste gewoonte van maken en voor de kerstdagen de kerstbingo organiseren. Complimenten voor Anne-Fleur, die er duidelijk plezier in had om de getallen op te noemen en haar geduld te bewaren, als ze het nummer vaker moest oplezen. Ook wordt de dorpsraad bedankt voor het sponsoren van het prijzengeld en de koffie/thee.

Iedereen die dit leest , wens ik prettige feestdagen toe en een gezond en gelukkig 2024.

Harry.