Jaap Doets Sixen-toernooi 2022

Afgelopen 18 juni was het , na de coronajaren , waarin niet veel georganiseerd kon worden , tijd om weer een gezellige dag te hebben op de club. Eric Bijl had alleen al genoeg mensen om een toernooi te organiseren met 4 teams. Na de inschrijvingstermijn bleken er meerdere teams zin te hebben. De organisatie kon rekenen op 15 teams.

 

 • FC Bijl 1 t/m 4
 • FC Tapdag
 • Notorious FC
 • Allemaal een prikkie
 • Veteranen Broekies
 • Tuinhuis
 • Altijd blijven Vapen
 • Knappe lullen Zaterdag3
 • Ruben Wilkens
 • Elite barbaren
 • Inazuma Eleven
 • Purmersteijn 2

Het hing nu af van het weer of het een mooie dag zou worden. Aan de lijnen zou het niet liggen , het lijnen team ( Sjaak , Jan, Eric Binkhuizen, Andre , Siem ) had de lijnen perfect getrokken. Het werd ook een perfecte dag met een lekker zonnetje, al was er ook wel bewolking, maar dat leverde geen echte regen op . Voor de kinderen was er gezorgd voor een springkussen en een paar badjes.

Om tien uur kwam het eerste team al binnen, deze waren verkeerd ingelicht inzake het aanvangsuur, maar gelukkig konden ze daardoor nog helpen met meerdere dingen klaarzetten. Het belangrijkste onderdeel voor de meeste deelnemers, de buitenbar, werd klaargezet. Het geluid en de muziek werden in orde gebracht. De eerste vrijwilligers melden zich en de teams zochten hun kleedkamers op.

Het toernooi werd geopend door onze voorzitter , die iedereen een gezellige en sportieve dag toewenste. De scheidsrechters bliezen op hun fluit voor de aftrap en de eerste poulewedstrijden waren begonnen. De buitenbar werd al spoedig opgezocht en de eerste biertjes verdwenen in de keel. In de kantine werd het ook drukker en konden de vrijwilligers de mensen voorzien van een lekker koel drankje en/of wat te eten. Gelukkig ging het er tijdens voetballen sportief aan toe, al was er een klein opstootje, maar dat werd gelukkig in de kiem gesmoord. Er is geen brancard aan te pas gekomen, al zag je af en toe een voetballer niet meer zo soepeltjes het veld afkomen.

Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door Notorious FC , die een meter bier als beloning kregen. Ondertussen was Warry Knarry , de bbq verzorger , gearriveerd en werden de eerste hamburgers bereid. Zodra de rest ook bereid was , werd het sein gegeven om aan de bbq ( het eten dan ) te beginnen. Het liep gelijk storm , er waren ca. 160 eters aangemeld , dus er vormde zich een rij, maar uiteindelijk heeft iedereen kunnen genieten van het eten. Het werd erg gezellig en volgens mij had iedereen het naar zijn zin.

Maar ja, er is een tijd van komen en van gaan, luidt de uitdrukking. Langzamerhand werd het rustiger, doordat er ook mensen nog een eindje moesten rijden. De gebruikelijke nazitters werden doordat de buitenbar opgeruimd moest worden, ook gedwongen te vertrekken , daar het bier binnen niet echt koel was. Om 11 uur kon ik de voordeur van mijn flat dichtdoen en moe maar voldaan op de bank ploffen.

Bij deze wil ik de organisatie bedanken en alle vrijwilligers , die deze dag tot een succes hebben gemaakt. Hopelijk is het volgend jaar weer zo’n mooie dag. Je zag dat iedereen na twee jaar lockdowns en corona regels , er zin in had .

Groetjes en tot volgend seizoen, Harry.