In memoriam Dirk Buurs

Afgelopen dinsdag 9 mei 2023 is Dirk Buurs overleden. Dirk was al meer dan zestig jaar actief voor Kwadijk. Eerst als lid , maar in 2002 kwam hij officieël in het bestuur als secretaris. Hij was trouwens ook secretaris voor de ijsclub van Kwadijk.

 

In het digitale archief kom ik Dirk eigenlijk niet tegen op elftalfoto’s , dus of hij actief is geweest als voetballer , weet ik niet , ikzelf heb hem nooit zien voetballen.

Als bestuurslid maakte hij de verbouwing van de bovenbouw van de kantine mee. Hij was ook niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken. Ik herinner mij, dat we verscheidene ritjes met de tractor en aanhanger naar de vuilstort in Oosthuizen hebben gemaakt met restanten van de oude dakbedekking van de kantine.

De laatste jaren kwam hij door zijn gezondheid niet vaak meer naar de club en ook omdat we jammer genoeg geen 1e elftal meer hebben op de zondag. Dirk was er iedere thuiswedstrijd en zat dan aan de “ Ronde Tafel “ samen met de zgn. “ Notabelen van Kwadijk”. Dat groepje bestond uit sponsors , bestuursleden etc. die een lekker drankje en hapje tot zich namen en ook twee of drie keer per jaar uit eten gingen. Aan tafel was het altijd een vrolijke boel. Een aantal jaren geleden had ik de eer om ook bij dat selecte groep te mogen horen en ben al verscheidene keren mee uit eten geweest.

Ja, zo raak je in de loop van de tijd markante Kwadijkleden kwijt.

Namens mijzelf en het bestuur wens ik Klazien , kinderen, kleinkinderen en verdere familieleden veel sterkte toe.

Harry Tiepel

PS  vrijdag 12 mei is er gelegenheid tot condoleren van 19.00 tot 20.30 uur in de kantine van de club.