In memoriam

Er is weer een echte Kwadijker heengegaan.

Deze keer is het Jaap Groen. Bekend bij de oudere leden , vooral ook bij het team van veteranen , waarin ik speelde. Samen met Jaap en Dirk Doets heeft hij veel van onze thuiswedstrijden vanaf de kant meegemaakt. Altijd lachen als het trio bij elkaar was. Jaap Doets was een Feyenoord fan en Jaap Groen was Ajax aanhanger, dus dat was altijd strijd. Veel lawaai, maar altijd met veel humor en Dirk stond dan in zijn vuistje te lachen. Als het te lang duurde, kwam Jaap met zijn bekende uitspraak , ” Ouwehoeren kan ik zelf wel “.

Jaap was ook voetballer bij Kwadijk. In de jaren 50 stond hij in het eerste. In mei 1959 speelde hij met Kwadijk voor het kampioenschap , bij gelijkspel zou dat lukken. Jaap maakte de wedstrijd niet helemaal mee, hij moest vroegtijdig op doktersadvies met een hersenschudding naar huis. De wedstrijd ging verloren, maar Jaap kreeg van de kampioen de bloemen thuis gebracht. Zijn vader ,caféhouder Cor Groen ,was trouwens een van de oprichters van de club. Zijn café bij de spoorwegovergang fungeerde tot 1969 als clublokaal.

Het bestuur wenst zijn familie veel sterkte toe.

Verder kreeg de vereniging en met name de klaverjasgroep het trieste bericht dat een van de deelnemers is overleden. Milie Versluis is d.d. 21 oktober overleden. Zij heeft jaren de klaverjasavonden bezocht, helaas werd dat de laatste jaren al minder.

Het bestuur wenst ook haar familie veel sterkte toe.

Harry Tiepel , namens het bestuur.