Gifbeker moet helemaal leeg voor Kwadijk

KWADIJK, Jelle Narold – Bij Kwadijk zijn ze het momenteel helemaal kwijt. Na nederlagen tegen De Rijp, Berdos en Beemster was zondag ook Zeevogels veel te sterk voor de ploeg van trainer Ronald Smet. Na negentig minuten stond de niets verhullende 1-8 stand op het scorebord.

De Kwadijkers hadden iets recht te zetten na de teleurstellend verlopen laatste weken. Met de terugkeer van de geblesseerden Sander van Schouwen en Jesse van Schagen ging de ploeg op jacht naar eerherstel. Nadat de ploeg de laatste weken een 4-4-2-systeem hanteerde keerde het nu weer terug naar de vertrouwde 4-3-3-formatie, om zo Zeevogels vroeg onder druk te kunnen zetten.

Na vijf minuten keken de dorpelingen echter alweer tegen een achterstand aan na een dekfout. Tien minuten later werd het zelfs 0-2 en was alle hoop verdwenen bij het zonder vertrouwen voetballende Kwadijk. Voor rust liep Zeevogels nog uit naar 0-3 en 0-4. Na rust leek de thuisploeg iets terug te doen, maar de goal van Junior Schulz werd afgekeurd wegens buitenspel. Niet veel later lag de bal aan de andere kant in het netje: 0-5. Johan Krijger deed vervolgens alsnog iets terug namens Kwadijk, maar Zeevogels raakte daardoor niet van slag. De gasten uit Egmond aan den Hoef kregen alle ruimte om in het laatste kwartier nog uit te lopen naar 1-8. Kwadijk verliest zodoende voor de vierde keer op rij en kan zich opmaken voor een loodzwaar restant van het seizoen.

Bron: www.voetbalwaterland.nl