Smulkantine

“ Smulkantine “ is vandaag 3 november een jaar oud. Vorig jaar 4 november was de eerste vrijdagavond , dat de bewoners en leden van Kwadijk een hapje en een drankje konden nuttigen in de kantine van de voetbalclub of mee naar huis nemen. Het was de bedoeling om twee maanden proef te draaien. Vanwege gestegen energieprijzen en dalend ledenaantal werd er gezocht om extra inkomsten binnen te halen.

 

Nu is het dus al een jaar een vaste eetplek voor vele Kwadijkers , die we toch wel tot de vaste klantenkring kunnen rekenen. Kwadijkers die elkaar niet kenden , zoeken elkaar nu op en gaan samen zelfs “ uit eten “ in de kantine. Kinderen zijn ook welkom. Er is genoeg speelgoed, als het goed weer is kunnen ze een balletje trappen op het veld en kunnen de ouders ze vanuit de kantine of vanaf het terras in de gaten houden. Om de veertien dagen is er een speciaal menu ( verzonnen en gemaakt door Eric , die soms wel twee dagen aan het voorbereiden is )  waar men zich voor kan aanmelden. Dan is het ook extra druk op de vrijdagavond. Maar de andere vrijdagavonden mogen we ook niet klagen.

Om het draaiende te houden hebben we natuurlijk vrijwilligers nodig voor de bar en de keuken. Gelukkig hebben zich ook niet-leden aangemeld vanuit het dorp en tot nu toe redden we het met deze personen. Aanmelden kan natuurlijk nog steeds , want dan kan het rooster makkelijker gevuld worden. Hopelijk kunnen we nog een tijdje doorgaan , want het geld is welkom voor de club.

Hierbij wil ik de smulkantinevrijwilligers bedanken voor het afgelopen jaar en hoop dat ze met plezier het werk doen. Bedankt Eric, Patricia, Janny, Tidde, Danique, Jessey, Nini, Roos, Karin, Britt, Esther, Mario, Suzanne, July, John, Damanja,  degenen, die helpen met het schoonmaken van de keuken na het eten en wie ik vergeten ben te noemen.

Tot vanavond zou ik zeggen en eet ze.

Harry.