Duurzaam met zonnepanelen.

Voor een sportclub die elk dubbeltje moet omdraaien is het zelf opwekken van energie een uitkomst. Zonnepanelen op het dak van het clubhuis van voetbalvereniging Kwadijk komen dan ook als geroepen.

De broers Mikki en Puck Kamstra staan donderdagochtend in de startblokken om 44 panelen te installeren bij de club aan de Reinoud van Brederodestraat.

Het zal nog wel even duren voordat de investeringskosten eruit zijn. Meer dan een kwart is afkomstig van de Rabobank, in de vorm van een subsidiebedrag. Medewerker marketing en communicatie Kelly van Rees is deze ochtend naar de kantine gekomen om symbolisch een cheque te overhandigen.

,,Uit ons bedrijfsresultaat laten wij een deel terugvloeien naar de maatschappij’’, vertelt Van Rees. ,,In dit geval leveren we een bijdrage aan de energietransitie en de sociale leefomgeving.’’ Daarna haalt ze de cheque tevoorschijn, waarop een bedrag van 5296,66 euro prijkt. De broers André en Harry Tiepel – die laatste is al sinds jaar en dag vrijwilliger bij de club – en erelid Jaap Bouwes nemen lachend het bord met daarop het royale bedrag in ontvangst.