Dode spelmomenten doen Kwadijk de das om

KWADIJK – Het spel van Kwadijk leek voor het eerst sinds tijden weer ergens op, maar het was niet genoeg voor drie punten. Twee corners van Alcmaria Victrix waren genoeg voor de zege.

Bij Kwadijk stond er een verrassende naam in de basiself: Henk Braspenning. De oud-verdediger van onder andere Purmersteijn en DWV keerde in de zomerstop terug naar het oude nest, om daar in een vriendenteam te gaan spelen. Door afwezigheid van vele verdedigers voelde trainer Smet zich genoodzaakt Braspenning bij het eerste elftal te halen.

Kwadijk leverde veel strijd en dat leek te resulteren in een doelpunt. Aanvaller Patrick Koster miste na een kwartier spelen echter één op één met de Alcmaria-doelman. Even later kwamen de gasten op voorsprong, nadat raak werd gekopt uit een hoekschop. Ook na rust speelde het elftal aardig, maar een goal bleef uit. Robin Korstanje en Johan Krijger waren beiden dichtbij, maar hun mislukte voorzetten belandden op de lat.

Opnieuw een corner zorgde voor de beslissing in de wedstrijd. Keeper Gino Raat riep los, maar een Alcmaria-speler kon net voor Raat de bal nog verlengen, waarna de bal via de kluts in het doel belandde. Sander van Schouwen en de paal voorkwamen later nog meer schade. Kwadijk zakt door de nederlaag naar de twaalfde plek in de vierde klasse C.

Bron: www.voetbalwaterland.nl