Clinic vv Kwadijk

Vandaag en morgen 17 en 18 februari is er een clinic voor de jeugd in Kwadijk. Jack Mooij, een oude bekende met Kwadijk, kwam met het idee en met hulp van Marcel van Wort , Lex Schilder en Noah werd de kou getrotseerd.

Gelukkig scheen de zon een beetje en kwamen er toch nog 24 kinderen opdagen. Vooraf werd er in de kantine een praatje gehouden en daarna gingen de jongens en meisjes naar het kunstgrasveld. Gezamenlijk werden er oefeningen met de bal gedaan.

Na een korte pauze met limonade werden de wat oudere jeugd en de jongeren gescheiden en werd er op iedere helft van het veld op het doel afgewerkt na een slalom om de pionnen, met de bal aan de voet.

Het bleef droog en konden de oefeningen afgewerkt worden. Het ging harder waaien en als je wind mee had, hoefde je amper de bal aan te raken om hem vooruit te krijgen.

Om twaalf uur was het afgelopen en konden we allemaal naar de warme kantine. Iedereen had het leuk gevonden en de meesten komen weer terug voor de tweede dag. Als verrassing kregen de kinderen nog een flesje drinken mee.

Jack, Marcel, Lex en Noah ook namens het bestuur nog bedankt. Hierna kunt u nog wat foto’s zien van de maandag.

verzamelen
even wat aanwijzingen voor begonnen wordt
daar staan we dan
en wij ook
De ballen “jongens “
afwisselen met de voet op de bal
dribbelkunsten
mooi vierkantje mannen
even wat warms drinken
uitleg nieuwe oefening
geduldig luisteren
kijk, zo moet het
de kleintjes bij elkaar
links en rechts om de pionnen heen
kijk , een echte man met korte mouwen