Aktie Oekraïne

Actie Steun Oekraïnse vluchtelingen in Europarc Graft de Rijp

Via de app van het Hoofdbestuur van VV Kwadijk kwam onze Suus met het volgende bericht;

Suus is werkzaam op het Europarc in Graft de Rijp.  Daar werden voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen 25 tot 30 vakantiewoningen ter beschikking gesteld. Om in de 1e levensbehoefte te voorzien vroeg Suus of wij misschien voedsel en kleding konden vragen aan onze familie en vriendenkring.

 

Vervolgens is het losgegaan. Harry heeft e.e.a op onze site uitgezet en op facebook een oproep geplaatst. Vanuit de GIOS, onze dorpsvereniging, werd €500,– ter beschikking gesteld. Er werd contact opgenomen met de PLUSmarkt van Ligthart op het Leeuwerikplein. Martijn was direct bereid om mee te denken en te doen. Er werd afgesproken dat wij van hem 25 voedselpakketten zouden krijgen tegen inkoopsprijs. Dat zou dus €500,– zijn.

Vervolgens contact gezocht met banketbakkerij Mastenbroek in Purmerend. Gerard Mastenbroek was ook direct bereid om een bijdrage te leveren in de vorm van 25 stollen voor het voedselpakket.

Vervolgens werd Tidde Koster benaderd of hij  zijn werkgever, Hollands Best vleeswaren uit Weesp, kon benaderen of die bereid was om mee te doen. Ook daar werd direct positief op gereageerd. In 1e aanleg werden er 3 dozen gehaktballen, totaal 150 stuks, 1 doos met worstjes en 30 pakketten met vleeswaren ter beschikking gesteld.

Ook Kinderdagverblijf De Bereboot a.h. Leeghwaterpark in Purmerend ging meedoen aan onze actie. Daar werden in totaal 16 kratten met kleding, speelgoed, toiletartikelen etc opgehaald.

Afgelopen zondag 20 maart 2022 zouden de voedselpakketten worden opgehaald. Toen Suus en ik bij de Plus aankwamen had Martijn de pakketten al in zijn privebus geladen en toen ik het geld wilde geven gaf Martijn aan dat hij het geld niet wilde hebben en dat hij de pakketten schonk…. Wat een mooi gebaar Martijn!

Vervolgens hebben Suus en ik de pakketten en alle andere spullen ingeladen en hebben dit rond gebracht bij de gezinnen op het Europarc.

De verbazing , emotie en dankbaarheid op de gezichten van deze gezinnen was echt overweldigend!

Het was mooi en dankbaar dat wij dit hebben kunnen en mogen doen door de vrijgevigheid van jullie allemaal en de bedrijven die zijn genoemd in het bijzonder!

Voor dit moment is de actie geslaagd en maken we even een pas op de plaats, aangezien men daar nu voorlopig even voort kunnen.

Mocht het in de nabije toekomst weer nodig zijn dan is ons plan om via de site/facebook en andere kanalen mensen te bereiken die bereid zijn om een krat van de Plus markt te vullen met gerichte voedsel-en huishoudelijke artikelen zodat we die dan kunnen doneren.

Voor nu nogmaals dank voor jullie inzet en donatie namens dankbare Oekraïense gezinnen!

Suus Jansen en Eric Binkhuysen