Kwadijk na nieuwe nederlaag dieper in degradatiezorgen

BERGEN – Op bezoek bij nummer drie Berdos heeft Kwadijk gisteren met 1-0 verloren. De thuisploeg was duidelijk de betere ploeg, maar in de slotfase kreeg Kwadijk toch nog enkele kansjes op de gelijkmaker.

Kwadijk begon het eerste kwartier slap aan het duel. Slechte communicatie en slordigheden achterin leverden enkele kansen op voor Berdos, maar Kwadijk had het geluk dat doelman Randall Vader een goede dag kende.

Vijf minuten voor rust viel de verdiende treffer voor Berdos alsnog. Een voorzet vanaf de linkerkant kwam op de hand van Jesse van Schagen terecht, wat een vrije trap net buiten het strafschopgebied betekende. Deze indraaiende trap werd vervolgens bij de eerste paal binnen gekopt.

De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld: een dominerend Berdos tegenover een compact, afwachtend spelend Kwadijk. Ook in het tweede bedrijf mocht Kwadijk zijn doelman Vader dankbaar zijn. Hij hield met enkele knappe reddingen zijn doel schoon en hield zijn ploeg zo op de been. Het laatste kwartier kroop Kwadijk wat uit zijn schulp en kreeg het zowaar mogelijkheden op een gelijkmaker.

Eerst was het Jesse van Schagen die na terugleggen van Jay Lo Fo Wong wild overschoot en even later stuitte Maurice IJff op de Berdos-doelman. In de laatste vijf minuten kreeg het team van Dirk Ontijt nog een aantal corners, maar ook daaruit wisten de gasten niet te scoren waardoor het 1-0 bleef.