Graftdijk wint degradatieduel van Kwadijk

KWADIJK – Graftdijk heeft degradatieduel tegen VV Kwadijk winnend afgesloten. De bezoekers waren op het veld in Kwadijk met 1-3 te sterk en pakken drie belangrijke punten. Kwadijk zakt alleen maar verder weg in de vierde klasse C.

De ploeg uit Graftdijk kwam al na tien minuten op voorsprong via Koen Ouweltjes. Dat bleef het ook bij rust. De thuisploeg kon aardig mee voetballen, maar kwam niet tot grote kansen. In het tweede bedrijf kwam Kwadijk iets meer aan voetballen toe en werd het wat gevaarlijk voor het doel van Graftdijk. Na een uur spelen werd het dan ook terecht gelijk. Jasper Boddeke kon in tweede instantie wel raak schieten: 1-1. Maar lang konden de ploeg van Dirk Ontijt daar niet van genieten. Nauwelijks tien minuten later zorgde Arnout van Oers voor de 1-2 voorsprong. Dominique Kalfsvel wist niet veel later de beslissende 1-3 op het scorebord te zetten, wat tevens de eindstand was. Graftdijk kan door deze driepunter weer even ademhalen en beschikt over twaalf punten. Bij tegenstander Kwadijk nemen de zorgen toe. Met slechts acht punten staan de dorpelingen op de voorlaatste plaats. Hekkensluiter De Wherevogels staat slechts drie punten achter.

Bron: Voetbalwaterland